Trädfällning – hur går det till?

Hejsan, svejsan mina fina läsare. Nu har hösten kommit hit till Växjö och jag har börjat få lite höstkänslor. Jag gillar inte alls när det blir kallt ute och det är mörkt på kvällarna, så jag försöker att göra det lite mysigt inne i stugan med ljus och levande ljus. Det gör mig lite piggare iallafall! ????

Nu till ämnet för dagens inlägg – trädfällning. I helgen ska vi fälla ett par träd utanför stugan och jag ska försöka att göra ett litet inlägg om hur det går till. Så häng med, kanske du lär dig något nytt! ????

Först och främst måste man självklart ha rätt verktyg. Man behöver en bra motorsåg som klarar av att kapa träd i olika storlekar. Naturligtvis är det också viktigt att ha en såg som är vass och skarp, för det gör jobbet mycket enklare. Utöver motorsågen behöver man också en klyv, för att kunna dela upp träden i lämpliga bitar som är enkla att hantera.

När man har alla verktyg iordning så är det dags att börja med fällningen. Beroende på hur stora träden är så kan det vara smart att börja med de mindre träden, för att sedan arbeta sig upp till de större. När man har kapat ett träd med motorsågen så är det dags att klyva upp det i lämpliga bitar. Man ska naturligtvis vara försiktig med klyvningen, för att inte skada sig själv.

Nu är det bara att börja ta ner de olika bitarna och lasta in dem på bilen/traktorn. När allt material är bortforslat från platsen så är arbetet klart och man kan gå och lägga sig med gott samvete!

Jag hoppas att du har fått lite mer kunskap om trädfällning efter dagens inlägg. Det är inte alltid så enkelt som man tror, men med lite hjälp och rätt verktyg går det ofta bra.